S-a mai încheiat o olimpiadă națională: Elevii vasluieni, salbă de premii la religie

“Un județ mic, o eparhie mică, dar cu copii frumoși care, an de an, ne aduc bucurie și tinerețe în suflete. Felicitări tuturor: elevilor, părinților și, nu în ultimul rând, profesorilor îndrumători”, a declarat profesoara Monica Mocanu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Recent, au avut loc etapele naționale ale Olimpiadei de Religie, atât pentru cultul ortodox, cât și pentru cel catolic. De la ambele competiții, elevii vasluieni s-au întors cu numeroase premii.

La cultul ortodox, câștigători au fost: clasa a VII-a – un premiu special obținut de Erika Crăciun, de la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui, profesor îndrumător Elena Ungureanu; clasa a VIII-a – mențiune pentru Alina Iovu, de la Școala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui, profesor îndrumător Irina Matcașu; clasa a X-a – premiul I pentru Luminița Croitoru, de la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător Silviu Maftei; clasa a XI-a – premiul I pentru Georgiana Huțuleac, de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, profesor îndrumător Gabriela Giușcă; clasa a XII-a – premiul al II-lea pentru Eliza Georgiana Prisăcaru, de la Liceul “Ștefan cel Mare” Codăești, profesor îndrumător Corina Dumitriu.

Profesoara Monica Mocanu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a lăudat rezultatele foarte bune obținute de elevii participanți la olimpiadă: “Un județ mic, o eparhie mică, dar cu copii frumoși care, an de an, ne aduc bucurie și tinerețe în suflete. Felicitări tuturor: elevilor, părinților și, nu în ultimul rând, profesorilor îndrumători”.

La cultul catolic, laureați au fost: clasa a VII-a – mențiune pentru Adrian Ștefan Ștefănache, de la Școala Gimnazială “Anastasie Panu” Huși; clasa a IX-a – mențiune pentru Lorena-Gabriela Pandelea, de la  Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși; clasa a X-a – premiul al III-lea pentru Lucia Stoian, de la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși.

“A fost o experiență unică, remarcabilă, încântătoare, indiferent de rezultatul obținut. La anul, ne vom depăși limitele și vom excela!”, a declarat Adrian Ștefan Ștefănache.

Un răspuns pentru: S-a mai încheiat o olimpiadă națională: Elevii vasluieni, salbă de premii la religie

  1. […] S-a mai încheiat o olimpiadă națională: Elevii vasluieni, salbă de premii la religie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =