Cel mai frumos anotimp: Huși, feeria lalelelor!

Venirea primăverii a transformat Hușul într-un adevărat oraș al florilor și copăceilor, de toate culorile și speciile. De câteva zile, lucrătorii de la Spații Verzi înlocuiesc prin tot orașul arbuștii și pomii bătrâni. Aceeași activitate febrilă este și prin parcuri, unde se tunde iarba și se irigă.

De când a dat firul ierbii, la Huși, angajații de la societatea Spații Verzi robotesc toată ziua pentru a-i asigura orașului un aer primăvăratic. Așa se face că rondurile intersecțiilor, și nu numai, sunt pline de lalele, de toate culorile și sortimentele, iar acolo unde a fost nevoie, copacii sau arbuștii au fost tăiați și înlocuiți.

De exemplu, de câteva zile, cel mai mare șantier de lucru este pe pietonalul din fața Parcului Rodina. Ieri, o parte dintre muncitori tăiau arborii bătrâni, iar ceilalți lucrători plantau tei, sub atenta monitorizare a șefului de la Parcuri Verzi, inginerul Teodor Rotaru.

“Tăiem castanii bătrâni și îi înlocuim cu tei tineri. O parte din alee am terminat-o deja. Pomii pe care îi tăiem sunt foarte bătrâni și reprezintă un adevărat risc pentru populație deoarece, în orice moment, pot să se rupă și cineva poate fi rănit. Având în vedere că este o alee pietonală, în care zilnic vin și foarte mulți copii, pericolul este foarte mare. Știu că unii nu sunt de acord cu ce facem, dar asta este. Zona va fi frumoasă”, ne-a declarat Teodor Rotaru.

În total, vor fi plantați aproximativ 50 de tei. De asemenea, în fiecare zi, pomii, arbuștii și florile din tot orașul sunt udați și întreținuți. Și prin parcurile din oraș este aceeași zarvă de primăvară: se tunde iarba, se irigă, se îngrijesc pomii și florile.

“E foarte bine că se pun flori, se plantează copaci, trebuie să avem un oraș frumos, îngrijit, chiar dacă Hușul e o localitate mică”, ne-a spus un hușean în vârstă de 67 de ani, care însă a fost contrazis de amicul cu care stătea de vorbă: “Da, e frumos, flori, copaci, dar parcă nici să tai așa, orice! Sunt alte priorități în orașul acesta, mai trebuie străzi asfaltate, trotuare reparate!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − two =