Codreniștii, „în vizorul” marinarilor militari

Astăzi, Forțele Navale Române vor “descinde” la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, unde vor căuta candidați pentru înscrierea la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

 Reprezentanții Forțelor Navale “acostează”, astăzi, în Bârlad pentru a crea punți de legătură între elevii bârlădeni și Marina Militară Română. Potrivit unui comunicat de presă emis de Statul Major al Forțelor Navale, astăzi, marinarii militari, scafandrii de luptă și infanteriștii marini vor interacționa cu adolescenții de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, cărora le vor transmite invitația de a face parte din marea familie a Forțelor Navale.

„Înscrierile pentru concursul de admitere la Colegiul Național Militar «Alexandru Ioan Cuza» Constanța se pot face până vineri, 20 aprilie, la centrele militare județene sau la centrele militare de sector din municipiul București. Pe cele 120 de locuri alocate claselor a IX-a se pot înscrie tineri cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți, care au absolvit sau vor absolvi anul acesta învățământul gimnazial. De asemenea, absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat și cu vârsta de cel mult 30 de ani care doresc să urmeze cariera de marinar militar își pot depune dosarul pentru concursul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale «Amiral Ion Murgescu» până la data de 4 mai. Pentru anul de învățământ 2018-2019, sunt scoase la concurs 176 de locuri (110 locuri pentru MApN și 66 de locuri pentru MAI). Cursurile durează doi ani, fiind asigurate gratuit cazarea, echiparea și hrănirea. După absolvire, tinerilor le este garantată repartizarea pe un post în Forțele Navale sau în Ministerul Afacerilor Interne, în funcție de opțiunea acestora”, se arată în comunicat.

Tot în această săptămână, marinarii militari, scafandrii de luptă și infanteriștii marini i-au vizitat pe elevii Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și ai Colegiului Național „Cuza-Vodă” Huși (marți, 17 aprilie), precum și pe cei de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui (miercuri, 18 aprilie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × four =