Atrași de ofertele liceelor vasluiene

Ediția din acest an a Târgului Educației a adunat sute de elevi de clasa a opta, curioși să afle care sunt ofertele liceelor vasluiene pentru anul școlar 2018-2019. Cei mai mulți dintre viitorii absolvenți de gimnaziu s-au orientat către filiera tehnologică.

Liceul “Ștefan Procopiu” (LSP) propune clase în domeniile tehnician electrician, mecatronist, mecanic întreținere și reparații, tehnician în turism, tehnician în activități economice ș.a.

“Avem disponibile alte șase clase la filiera teoretică – filologie, științe sociale etc. Punctul forte e informatica, unde avem rezultate la nivel național. Pentru învățământul profesional sunt disponibile cinci clase a IX-a, cu 140 de locuri. Oferim elevilor cazare, iar la clasele profesionale se beneficiază și de burse”, a spus reprezentantul LSP.

La standul Liceului “Ion Mincu” (LIM), elevii s-au arătat interesați de clasele de tehnician analize produse alimentare și organizator banqueting.

“Pentru anul școlar viitor, liceul nostru va oferi burse de studii pentru elevii din învățământul profesional. Va fi decontată naveta, iar cazarea și masa în regim intern sunt oferite în condiții de excepție și la prețuri convenabile. Pentru învățământul profesional avem în vedere formarea a șapte clase în meseriile mecanic autor, zidar, brutar-patiser, bucătar, ospătar și coafor”, au declarat cei de la LIM.

Nu a fost ocolit nici standul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, care are prevăzute pentru anul școlar 2018-2019 o clasă de fotbal, una de handbal și o alta de atletism.

”Examenul de admitere constă în susținerea unei probe sportive, înscrierile având loc în zilele de 14-15 mai, proba de aptitudini fiind programată în perioada 16-18 mai”, a menționat Ionuț Chiochiu, directorul adjunct al LSP.

Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui propune elevilor de clasa a opta șase clase.

“Pentru anul 2018-2019 avem la științele sociale o clasă unde se va preda intensiv engleză și franceza. În total, vom avea șase clase a noua, specializările fiind matematică-informatică, științe ale naturii, științe sociale și filologie. Elevii beneficiază de condiții excelente de învățare, majoritatea laboratoarelor și cabinetelor noastre fiind complet modernizate”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK.

La Liceul “Emil Racoviță”, pasionații de limbi străine au ocazia să aprofundeze studiul spaniolei și francezei, însă nu vor lipsi clasele de informatică, științele ale naturii și științe sociale.

Colegiul Economic “Anghel Rugină” pune la dispoziție 196 de locuri în specializările matematică-informatică, științe ale naturii, științe sociale, tehnician în activități economice și turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + fifteen =