Duble campioane naționale

Cele patru fete de aur, de la stânga la dreapta: Roxana, Beatrice, Viviana și Cristina

Cele două canotoare din Bârlad și Pogana care au concurat împreună cu colegele de ambarcațiune la Campionatul Național de Fond, desfășurat în aceste zile la Timișoara, au cucerit titlul național la ambele probe.

Între 18-20 aprilie, canalul Bega – Timișoara găzduiește prima competiție internă majoră din sezonul pe apă aflată în calendarul Federației Române de Canotaj, respectiv Campionatul Național de Fond pentru Juniori și Seniori. Participă 16 cluburi din țară, cu un total de 247 de canotori, care concurează în 22 de probe.

Județul Vaslui a fost reprezentat de bârlădeanca Beatrice Mădălina Parfenie (22 de ani) și Roxana-Georgiana Parascanu, originară din comuna Pogana, care va împlini 21 de ani în luna mai. Ambele sunt legitimate la Clubul Sportiv Dinamo București și fac parte din lotul național de seniori.

În prima zi de concurs, cele două sportive au făcut echipă cu alte două canotoare – Cristina-Georgiana Popescu și Viviana Iuliana Bejinariu, alături de care au concurat în proba de patru rame feminin, pe distanța de 6.000 de metri. Așa cum era de așteptat, echipajul a cucerit aurul național.

Ieri, aceleași două canotoare au participat la proba de 8^1 (opt rame cu cârmaci) 6.000 de metri, colege de ambarcațiune fiindu-le Andreea Ioana Budeanu, Alina Elena Ligia Pop, Iuliana Buhuș, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu și Andreea Spetco (cârmaci). Fetele noastre și-au trecut în palmares încă un titlu național.

„Pentru că suntem componente ale lotului național olimpic de canotaj, ar fi fost culmea să nu reușim să ne facem treaba pe linie de club, la un campionat național. În ambele probe la care am concurat am fost favorite la aur. Nu e un motiv să ne culcăm pe lauri pentru că, în curând, urmează Cupa Mondială, care se va desfășura la Belgrad, Serbia (pe 1 iunie – n.r.)”, ne-a declarat Roxana-Georgiana Parașcanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + 17 =