Succes artistic vasluian: Premiul I la un concurs național de icoane

Secțiunea “Pictură pe lemn” a Concursului Național “Icoana ortodoxă – lumina credinței”  a fost câștigată de George Rășcanu, din județul Vaslui.

Comisia de evaluare a lucrărilor din cadrul celei de-a VII-a ediții a Concursului Național “Icoana ortodoxă – lumina credinței” s-a întrunit la Centrul pentru Patrimoniu Cultural „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din București pentru a evalua lucrările și a desemna câștigătorii.

“Au fost evaluate lucrările a trei participanți la secțiunea «Frescă» și a 17 participanți la secțiunea «Pictură pe lemn». Membrii comisiei au ținut cont de trei criterii de evaluare: încadrare tematică și stilistică, hermeneutică liturgică, valoare tehnică și artistică. Secțiunea «Pictură pe lemn» a fost câștigată de George Rășcanu, din județul Vaslui (punctaj 9,93), urmat de Bogdan Verdeș, din Prahova, și de ieșeanul Andrei Bogdan Haraga”, se menționează într-un comunicat al Episcopiei Hușilor.

Premierea câștigătorilor va avea loc pe 21 mai, la Palatul Patriarhiei, în prezența Preafericitului Daniel, a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și a invitaților prezenți la hramul Catedralei Patriarhale. “Câștigătorii celor două secțiuni vor avea posibilitatea să organizeze o expoziție personală de icoane în Sala «Europa Christiana» a Palatului Patriarhiei, în octombrie-noiembrie. Lucrările expuse vor fi publicate în catalogul expoziției”, se mai arată în același comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − 4 =