Centre de zi și locuințe protejate, construite cu fonduri europene

Ciprian Trifan

Conform proiectelor care au fost aprobate într-o ședință de îndată a Consiliului Județean (CJ), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui va construi, cu fonduri europene, șase locuințe protejate și câte un centru de zi pentru persoanele cu handicap în comunele Oltenești și Găgești.

”Aceste două proiecte, finanțate prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate și Sociale, răspund planului de restructurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Huși. După reforma dezinstituționalizării copiilor din centrele de plasament făcută în ultimii ani, acum se dorește același lucru pentru persoanele adulte aflate în astfel de centre”, ne-a declarat Ciprian Trifan, vicepreședinte al CJ Vaslui.

Directorul general interimar al DGASPC, Ion Buruiană, a menționat: “20 aprilie este termenul final de depunere a proiectelor în vederea obținerii unei importante finanțări, de 1,5 milioane de euro, bani cu care putem rezolva parțial problema acestor centre de zi pentru persoanele cu dizabilități, cărora dorim să le asigurăm cele mai bune condiții. Din momentul în care am fost anunțați de reducerea termenului de depunere a proiectelor, s-a lucrat contra cronometru pentru întocmirea documentațiilor și obținerea avizelor necesare. Suntem singurul județ din Moldova care a reușit acest lucru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 2 =