Concursul Național Robotech: Roboțica Nao a ajuns la Vaslui

Roboțica Nao, aparținând Facultății de Inginerie Electrică Iași, a fost vedeta Concursului Național Robotech. Evenimentul, organizat de Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, a ajuns la a opta ediție și a avut participanți din 27 de județe.

Peste 200 de participanți au admirat roboțica Nao, vedeta festivității de deschidere a celei de-a opta ediții a Concursului Național Robotech. Acest tip de robot umanoid a reușit să stârnească interesul elevilor pentru informatică și robotică, “tânăra” oferindu-le un scurt dialog în engleză cu un student și dansând, în aplauzele celor prezenți.

”Avem participanți din 27 de județe, ceea ce arată că Robotech a devenit un nume de tradiție în concursurile de gen din țară. Am plecat de la ideea de simpozion, iar în acest an l-am numit concurs național. Participarea este de calitate, iar juriul a avut mult de muncă pentru a desemna câștigătorii”, a declarat Maria Ciulei, inspector pentru învățământul tehnic în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Și două medii universitare din Iași și Bacău au ținut să se prezinte în fața viitorilor studenți, aducând la Vaslui cele mai noi inovații în domeniul roboticii.

”Ne bucură faptul că și în acest an concursul se bucură de o largă participare. Felicităm facultățile care și-au trimis reprezentanți la Vaslui! Ați văzut că e nevoie de specialiști în domeniile ingineriei, electronicii, IT și roboticii. Ne dorim ca elevii noștri să se orienteze către aceste specializări, care le oferă siguranță profesională și financiară. Felicit organizatorii, dar și concurenții, care au venit la Vaslui cu tot felul de invenții!”, a spus Cristiana Botan, inspector general adjunct al ISJ Vaslui.

Concursul Robotech a avut două secțiuni. Una a fost cu participare directă, în cadrul căreia au fost prezentate creațiile tehnice ale elevilor îndrumați de cadrele didactice: machete funcționale etc. A doua secțiune, cu participare directă sau indirectă, a cuprins lucrări științifice ale elevilor îndrumați de profesori: referate, prezentări web și power-point, care au vizat abordări interdisciplinare.

”Concursul a oferit tuturor elevilor și profesorilor ocazia de a-și expune potențialul creativ și inovativ, de a transmite experiențele personale și, totodată, de a învăța metodic prin exercițiu constant. El s-a adresat elevilor care studiază sau doresc să urmeze o specializare din aria curriculară Tehnologii și cadrelor didactice care pregătesc elevii în domenii specifice”, a menționat prof. Gina Cucoș, directoarea Liceului ”Ștefan Procopiu”.

Cele mai reușite prezentări au fost premiate de organizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =