Garnizoana Bârlad, în sărbătoare

Pentru a-l sărbători pe Sfântul Gheorghe, protectorul Forțelor Terestre, unitățile militare din cadrul Garnizoanei Bârlad au pregătit mai multe activități.

Astăzi, întreaga suflare a Garnizoanei Bârlad va lua parte la o amplă serie de manifestări dedicate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință – patronul spiritual al Forțelor Terestre ale Armatei Române.

„Vor avea loc depuneri de coroane pentru omagierea jertfelor înaintașilor, evocarea tradițiilor de luptă ale unităților, precum și activități sportive și aplicativ-militare. Pe 23 aprilie, începând cu ora 9, la sediul unităților militare din strada Tecuciului, nr. 1-2, se va desfășura un ceremonial militar-religios la statuia Caporalului Mușat, precum și defilarea unităților. De la ora 11.30, la sediul Cercului Militar Bârlad, din strada 1 Decembrie 1918, nr. 25, vor avea loc un simpozion și un spectacol dedicat Zilei Forțelor Terestre, precum și festivitatea de premiere pentru competițiile sportive organizate în perioada 4-20 aprilie”, ne-a declarat lt.-col. Adeline Arghire, purtătorul de cuvânt al Garnizoanei Bârlad.

În cadrul activităților festive, va avea loc și o întâlnire între generații, la care sunt așteptați să participe veterani de război, militari activi și elevi de colegii militare. De asemenea, comandantul Regimentului 52 Artilerie Mixtă «General Alexandru Tell» va premia un elev de colegiu militar care a obținut rezultate remarcabile în procesul de învățământ, iar comandantul Batalionului 85 Sprijin Logistic „General Mihail Cerchez” va recompensa printr-un ajutor umanitar trei elevi cu rezultate foarte bune la învățătură.

Activitățile dedicate Zilei Forțelor Terestre au început vineri, 20 aprilie, cu o expoziție de tehnică și echipamente militare și un exercițiu demonstrativ de tip DRILL-TEAM. Preșcolarii și elevii au avut ocazia ca, între orele 10-13, să admire de aproape aruncătoare de proiectile reactive, tunuri, puncte de comandă, lansatoare de rachete, instalații LAROM etc. Pe parcursul exercițiului demonstrativ, un detașament special și-a arătat îndemânarea în mânuirea armei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + three =