Polițiștii vasluieni au plantat stejari la Mărășești

Sâmbătă, pe linia fostului front din Primul Război Mondial, de la Mărășești, județul Vrancea, au fost plantați 112.500 de puieți de stejar, pe o suprafață de 25 de hectare. Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a fost reprezentat la activitatea omagială de 11 cadre.

Trebuie spus că, în această campanie de plantare, fiecare soldat român care și-a jertfit viața pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 va fi reprezentat în mod simbolic de stejarii care vor constitui Parcul Memoriei Naționale. La prima campanie, care a avut loc pe 18 noiembrie 2017, au participat aproximativ 8.000 de voluntari, care au plantat în doar trei ore 50.000 de puieți de stejar pe o suprafață de 10 hectare.

Coordonatorul campaniei este Consiliul Județean Vrancea, care a denumit-o  ”RoMândria – Stejarii României – Parcul Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate”, alături de postul de  televiziune Antena 3 – partener inițiator, Ministerul Apărării Naționale, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” – parteneri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 16 =