Rugbiștii de la Școala 9 Bârlad vor medalia de aur

Echipa de rugby a Școlii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, campioană națională în 2012, 2013, 2015, 2016 și 2017, speră să cucerească medalia de aur și în 2018. Și are toate șansele întrucât s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby tag.

La finele săptămânii trecute, Bârladul a găzduit etapa regională a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby tag, dedicată echipelor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII). Pe lângă faptul că jucătorii trebuie să poarte la mijloc o eșarfă, regulamentul prevede prezența obligatorie în teren a două fete. La etapa zonală au participat echipele reprezentative ale județelor Vaslui, Iași (Școala „Alexandru cel Bun” Podu Iloaiei), Suceava (Școala nr. 2 Gura Humorului), Botoșani (Școala nr. 11 Botoșani), Bacău (Școala Negoiești) și Neamț (Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu” Roznov), care s-au clasat primele la etapele județene.

Pe 22 aprilie, la etapa pe Moldova, județul Vaslui a fost reprezentat de Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, cu o echipă care a reușit să-și dovedească supremația în fața adversarilor din celelalte șapte provincii ale țării și să cucerească cinci titluri de campioană națională în ultimii șase ani. Și la fel speră să se întâmple și în acest an deoarece, în urma meciurilor disputate, cei mai buni rugbiști din Moldova s-au dovedit a fi tot elevii bârlădeni, care i-au învins în finala mare pe cei de la Școala Gimnazială nr. 2 Gura Humorului.

Antrenată de profesorul Bogdan Jora, echipa de rugby a Școlii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad și-a propus să dea totul pe teren la faza națională a Olimpiadei Gimnaziilor și să cucerească un nou titlu. Așa cum este prevăzut în calendarul competițional din anul școlar 2017-2018, ultima etapă se va juca la Izvorani, județul Ilfov, între 7-9 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + nineteen =