Bârladul merge la Campionatul Mondial de Kempo

De la stânga la dreapta: sensei Alexandru Rotaru, alături de David Angheluță, Silvia Burcă și Ștefania Teletin.

Trei dintre cei mai buni sportivi ai Clubului de arte marțiale „Wazary Dojo” Bârlad participă, mâine, în premieră, la Campionatul Mondial de Kempo, organizat la Budapesta, Ungaria.

 Cea de-a XV-a ediție a Campionatului Mondial de Kempo (IKF) are loc între 23-30 aprilie, la Budapesta, capitala Ungariei. Competiția de arte marțiale se desfășoară pe mai multe probe, respectiv Kata, Weapon Kata, Self-defence, Weapon Self-defence, Gladiator, Grappling, Semi-Kempo, Submission, Full-Kempo, Knockdown și Kempo-MMA, și reunește peste 800 de concurenți din întreaga lume.

Pentru prima dată de la înființare, Asociația Clubul Sportiv „Wazary Dojo” Bârlad va fi reprezentată la Campionatul Mondial de trei dintre cei mai buni luptători, care vor concura chiar mâine, în proba de Submission. Este vorba despre David Angheluță (categoria 10-12 ani, -40 kg), Silvia Burcă (12-14 ani, -45 kg) și Ștefania Teletin (12-14 ani, -50 kg). Toți trei au cucerit titlul de campion național la Submission (1 aprilie, București), iar David Angheluță deține și titlurile de campion național și european la Submission din 2017.

„Acești trei copii cu care mă duc la campionat sunt printre cei mai buni ai clubului, fiecare câștigând medalii de aur la competițiile la care a participat. David Angheluță, spre exemplu, s-a clasat pe primul loc dintre sportivii mei la numărul de medalii câștigate în 2017. A obținut nu mai puțin de 11 medalii de aur, dintre care două la campionate naționale și două la campionate europene. Acești copii au demonstrat că pot avea rezultate bune la Campionatul Mondial din Ungaria. Evident că mergem cu gândul să urcăm pe podium”, ne-a declarat Alexandru Rotaru, președintele Clubului „Wazary Dojo” Bârlad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =