Bârladul va găzdui a doua ediție a „Turneului corturilor”

În curând, șase echipe de mini-rugby și tot atâtea de old-boys din Bârlad și județele Iași, Galați, Suceava și Vrancea, precum și din Chișinău se vor întâlni la „Turneul corturilor”.

Sub motto-ul „Rugby de la mic la mare”, Departamentul Dezvoltare Moldova Nord din cadrul Federației Române de Rugby (FRR) va organiza ediția a II-a a proiectului „Turneul corturilor”. Competiția se desfășoară în afara calendarului oficial și se adresează echipelor de mini-rugby și celor de old-boys, Bârladul fiind primul oraș gazdă. Pe 20 mai, pe stadionul „Rulmentul”, se vor disputa partide la categoriile U10-U12 și veterani.

În prima parte a zilei, se vor întrece copiii, în speță echipe de mini-rugby din județele Iași, Galați, Vrancea și Suceava, precum și micuții legitimați la Clubul Sportiv Școlar Bârlad. De asemenea, și-au anunțat participarea sportivi din Chișinău. În a doua parte a zilei, vor juca următoarele echipe de veterani: “Zimbrii” Tecuci, “Dacii liberi” Iași, “Prietenii rugby-ului din Bucovina” Suceava, “Fiii Vrâncioaiei” Focșani, “Moși viguroși” Chișinău și “Old Balls” Bârlad.

Este posibil ca printre jucătorii bârlădeni de la old-boys să se numere și Ovidiu Tonița (37 de ani), recent retras din activitatea profesionistă după o carieră internațională impresionantă. Este singurul român care a participat la cinci ediții consecutive ale Cupei Mondiale de Rugby (1999, 2003, 2007, 2011 și 2015).

Proiectul „Turneul corturilor” își propune creșterea numărului de practicanți și al competițiilor de mini-rugby în Moldova, promovarea intensă a valorilor jocului de rugby (disciplină, respect, integritate, solidaritate, pasiune), socializarea între echipele de old-boys și cele de mini-rugby, păstrarea spiritului tradițional moldovenesc în organizarea turneelor. Ca și la prima ediție, „Turneul corturilor” va poposi și la Iași, Suceava, Focșani și Tecuci. Organizatori sunt asociațiile județene de rugby Vaslui, Iași, Suceava și Vrancea, în colaborare cu echipe din orașele gazdă și diverși sponsori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 19 =