Elevi vasluieni la Marea Mediterană: Practică în Cipru

Printr-un proiect Erasmus+, 17 elevi de la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui au șansa de a desfășura practica de specialitate în insula Afroditei.

Timp de trei săptămâni, 17 elevi de la profilul Turism și alimentație din cadrul Liceului Tehnologic ”Ion Mincu” Vaslui au posibilitatea de a-și desfășura orele de instruire practică la un hotel de cinci stele, ”St. George Hotel Golf&Beach Resort” din Paphos, Cipru. Acest lucru este posibil datorită proiectului Erasmus+ ”Building Bridges Between Education and Employment”, finanțat de Uniunea Europeană cu 138.194 de euro și care facilitează dezvoltarea abilităților practice pentru 50 de elevi de la profilurile Turism și alimentație și Estetica și igiena corpului omenesc.

Acest prim flux de elevi se derulează în perioada 23 aprilie – 11 mai. Trei dintre ei vor lucra pe partea de house-keeping (cameriste), ceilalți 14 făcând practică în restaurantul hotelului în calitate de chelneri-ospătari. Pentru a le facilita contactul cu angajații hotelului, beneficiarii acestui stagiu sunt însoțiți de un profesor de specialitate pentru disciplinele tehnice, în persoana Mariei Robu, precum și de un profesor de limba engleză, Loredana Păun, care este și coordonatorul proiectului în cei doi ani de derulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =