Fără zile libere la APIA Vaslui

Razvan Arteni

Fermierii programați să se prezinte la centrele locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui pe 30 aprilie și 1 mai își vor putea depune documentele fără probleme. Directorul instituției, Răzvan Arteni, a luat decizia ca serviciile de specialitate să lucreze și în aceste zile după programul normal, 8-16.30.

“Până la această dată, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în agricultură pentru anul 2018, un număr de 12.924 de documentații, pentru o suprafață de 51.545 de ha, ceea ce înseamnă 60% din numărul total de fermieri care au depus cereri de sprijin în 2017. Începând cu data 17 aprilie, fermierii pot depune cererile de subvenție pentru campania 2018 fără niciun fel de restricție. Se primesc cereri și pentru suprafețe mai mari de 10 hectare, cereri pentru bovine, pentru oi și capre”, a declarat Răzvan Arteni.

Termenul limită de depunere a cererilor de sprijin este 15 mai, fără a se mai ține cont de programare pentru fermierii cu până la 50 de ha.

“Credem că nu vor fi probleme, ne vom încadra în termenul de 15 mai. Au început să vină fermierii foarte mari și atunci recuperăm și la suprafață. Este posibil să scadă cu câteva sute numărul beneficiarilor, în condițiile în care marii fermieri au mai cumpărat teren de la micii fermieri, dar suprafața va fi aceeași sau este posibil să crească”, a mai spus directorul APIA Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 10 =