Oaspeți basarabeni la Școala ”Elena Cuza” Vaslui

O delegație de directori de școli din raioanele basarabene Anenii Noi și Cahul a participat la activitatea metodico-științifică a directorilor din zona Vaslui, găzduită și organizată de Școala ”Elena Cuza”.

Școala ”Elena Cuza” Vaslui a organizat unul dintre cercurile directorilor din zona Vaslui-Negrești, coordonat de prof. Constantin Turcu, inspector de management al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ). La activitate a participat și o delegație din R. Moldova, formată din directori de școli din raioanele Anenii Noi și Cahul, însoțită de inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă. Oaspeții basarabeni au semnat parteneriate de colaborare cu 11 instituții de învățământ din județul nostru.

Gazdele, coordonate de profesoara Diana-Gabriela Șfaițer, au reușit să anime atmosfera cu un moment artistic de înaltă calitate. Vocile de îngeri ale fetelor de la “Fantasia”, interpretarea suavă a solistelor de la Ansamblul ”Floarea Dorului” și momentul poetic pus în operă de eleva Petra Rusu au smuls lacrimi de fericire de pe chipurile invitaților.

Directoarea gimnaziului, Diana Șfaițer, a făcut o scurtă prezentare a unității școlare, ajunsă la semicentenar, urmată de un schimb de experiență. În final, profesorul Tiberiu Dogaru a prezentat un material despre evoluția învățământului preuniversitar din România ultimului secol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =