Zi plină la Biblioteca Județeană

Luni, 23 aprilie, când s-au sărbătorit Ziua Bibliotecarului și Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat mai multe manifestări. Zeci de elevi, însoțiți de profesori, au trecut pragul instituției pentru a lua parte la activități, care au început la ora 10 cu prezentările “Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor”, “Ce este plagiatul?”, “OSIM”, având ca public-țintă un grup de persoane de la Penitenciarul Vaslui, și “Pledoaria pentru lectură”, participanți fiind elevi de la Școala Gimnazială “Constantin Parfene”.

Au urmat prezentarea expoziției “Iubitori de cuvânt și de carte” și expunerile “Istoria fascinantă a cărții”, la care au luat parte elevi de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, “Cartea de-a lungul anilor” (participanți fiind elevi de la Liceul “Emil Racoviță”) și “Recomandă o carte”, al cărei scop a fost promovarea lecturii și cărților din colecțiile Bibliotecii Județene Vaslui, la care au luat parte elevi de la Grupul Școlar “Ștefan Procopiu”.

“Pentru cei care stau zi de zi între cărți nu există bucurie mai mare ca aceea de a avea o zi a lor. Mult timp a așteptat bibliotecarul ca, după ziua aerului, a solului, a pădurii, a focului etc, să fie decretată și o zi a cărții. Prin urmare, în această zi frumoasă, în strai nou și cu sufletul primenit pentru primăvară, ne bucurăm să-i avem alături pe cititori la bibliotecă pentru ca împreună să ne lăsăm purtați spre visare de slova scrisă”, a declarat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + fourteen =