“Corp, identitate, memorie”

Seria “După-amiezi culturale la Vaslui”, desfășurată lunar la Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, a continuat cu o nouă conferință – “Corp, identitate, memorie”. Suscitând interesul unui public numeros, a fost axată pe felul în care unele autoare de literatură memorialistică (Antoaneta Ralian, Vera Călin, Gabriela Melinescu ș.a.) se percep odată ce procesul ireversibil al îmbătrânirii își pune tot mai mult amprenta pe corpul fizic și mental.

Prof.univ.dr. Constantin Dram, de la Universitatea “Al.I. Cuza” Iași, coordonator al activității, a invitat-o de această dată pe conf.univ.dr. Emanuela Ilie, “autoare de cărți de didactică, a sute de articole, recenzii, prefețe publicate în reviste de specialitate recunoscute, reviste de prim rang și una dintre specialistele în alteritate”.

“Noi continuăm să colaborăm frumos cu Universitatea «Al.I. Cuza»Iași, Facultatea de Litere. Doamna conf.univ.dr. Emanuela Ilie este un profesor titrat, un om care încearcă din răsputeri să lărgească orizonturile tinerilor studenți”, a subliniat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − sixteen =