Ședința de marți a Consiliului Local: Președinta Asociației „Myosotis” România, cetățean de onoare al Bârladului

Într-un cadru festiv, Carol R. Daniel, din Marea Britanie, fondatoarea și președinta Asociației „Myosotis” România, a primit distincția de „Cetățean de Onoare al Bârladului”. Totodată, edilul șef i-a înmânat albumul orașului și câteva plachete simbolice.

Marți, 24 aprilie, imediat după ședința Consiliului Local Bârlad, în sală a fost invitată Carol R. Daniel (72 de ani), din Marea Britanie, pentru a-i fi înmânată diploma de „Cetățean de Onoare al Bârladului”. Distincția i-a fost acordată de primarul Dumitru Boroș întrucât, în ultimii 22 de ani, în calitate de președinte al Asociației „Myosotis” România, a înființat în oraș centre de asistență medicală, socială și educațională gratuită pentru grupurile vulnerabile: Centrul Tinerilor Voluntari „Myosotis” (înființat în 1998), Centrul de Sănătate „Myosotis” (2001), Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități „Casa Esme” (î2005) și Locuința Protejată pentru Adulți cu Dizabilități „Casa Trandafirilor” (2012).

Carol Daniel, vizibil emoționată, a izbucnit în lacrimi. Și mai emoționată a fost când, în celălalt capăt al sălii, l-a văzut pe soțul său, Desmond O’Reilly, și pe prietenii lor Peter și Janet Wastall, membri fondatori ai Asociației „Myosotis” din Marea Britanie, pe care îi știa bine-mersi în țara natală. Surpriza a fost totală întrucât cei trei îi ceruseră o zi liberă, dar nu i-au spus că aveau de gând să vină la Bârlad.

După ce s-au îmbrățișat și soțul său i-a înmânat un frumos buchet de flori, primarul Boroș a rostit câteva cuvinte, mulțumindu-i pentru eforturile depuse pentru a-i ajuta pe cei defavorizați din Bârlad și împrejurimi. Încă sub imperiul emoțiilor și cu ochii în lacrimi, Carol Daniel a mulțumit pentru distincția primită, asigurându-i pe cei prezenți că va continua colaborarea începută în urmă cu 22 de ani. Ulterior, Boroș i-a dăruit o plachetă cu un titlu de excelență, o insignă ce-l înfățișează pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, albumul orașului și o plachetă cu stema Bârladului și imaginea lui Cuza.

Surprizele nu se încheiaseră. Carol Daniel a fost invitată pe hol, unde a fost așteptată de câțiva dintre voluntarii și beneficiarii „Myosotis” care au dorit să o felicite pentru distincția primită.

„Deși are domiciliul în Marea Britanie, doamna Carol își petrece anual două sau trei luni în Bârlad, contribuind la dezvoltarea proiectelor și a serviciilor pe care «Myosotis» le oferă. Până în prezent, a investit peste un milion de lire sterline în proiectele umanitare ale asociației, sumă colectată în Marea Britanie prin donații și activități de strângere de fonduri. La momentul actual, Asociația «Myosotis» desfășoară trei proiecte principale, are 13 angajați, cu o medie de vârstă sub 40 de ani, 40 de voluntari elevi ai liceelor bârlădene și un buget anual de aproximativ 500.000 de lei”, ne-a spus Mihai Popa, directorul „Myosotis” România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 4 =