Zilele Culturale ale Bârladului: Super-concerte!

Dincolo de expozițiile, simpozioanele și lansările de carte ce vor avea loc în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, ediția din acest an a sărbătorii orașului promite multe momente artistice excepționale. În cele trei zile în care au fost programate recitaluri, pe scenă vor urca mari nume ale muzicii românești, între care Nicolae Furdui Iancu, Elena Merișoreanu, Andreea Antonescu, Alex Velea, Radu Ille, Compact B & Leo Iorga.

Cu aproape două săptămâni și jumătate înainte de cea de-a 33-a ediție a Zilelor Culturale ale Bârladului (11-20 mai), municipalitatea a stabilit artiștii care vor urca pe scenă și vor susține concerte. În acest an, formația care va încheia sărbătoarea orașului este Compact B, înființată acum 30 de ani și al cărei solist este îndrăgitul Leo Iorga. Trupa de pop-rock va urca pe scenă și va încinge atmosfera cu cele mai iubite hituri duminică, 20 mai. Timp de mai bine de o oră, publicul adunat în Piața Civică „Alexandru Ioan Cuza” va avea ocazia să asculte live „Să te gândești la mine”, „Nu uita”, „Singur în noapte”, „Te visez mereu” șamd.

Până atunci însă, vineri, 18 mai, atmosfera va fi întreținută de două nume mari ale muzicii populare românești, Elena Merișoreanu și Nicolae Furdui Iancu, artiști îndrăgiți atât de generațiile în vârstă, cât și de tineri. Tot muzică populară vor cânta și Suzana și Daciana.

Evident, din program nu puteau lipsi și alte genuri muzicale, așa că organizatorii au pregătit recitaluri ale interpretei dance Andreea Antonescu (ex-Andre), ale solistului pop-dance Richy B, originar din Chile, dar și ale artistului de pop-rock Keo, care va veni însoțit de trupa sa.

Publicul bârlădean se va distra la fel de bine și sâmbătă, 19 mai, când scena va fi luată „cu asalt” de îndrăgitul cântăreț pop-dance Alex Velea și de interpretul pop-rock Florin Ristei, câștigătorul ediției 2017 a show-ului de televiziune X Factor, care va veni însoțit de trupa sa, Free Stay Band.

Pe scenă vor urca și cântărețele de muzică populară Veta Biriș și Lenuța Burghila, a doua fiind din Republica Moldova, tot populară urmând să cânte și Aurora și Săndel Mihai. Nu în ultimul rând, Sânzienele vor susține un recital pe ritmuri de etno-dance.

Duminică, 20 mai, pe lângă Compact B & Leo Iorga, pe scenă vor mai urca îndrăgitul interpret de muzică populară Radu Ille, Minodora, care va „ataca” melodii din sfera muzicii de petrecere, ansamblul de muzică populară Românașul, artistul pop-dance Nick (ex-N&D) și interpretul pop-dance Matteo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =