20 de copii din Bârlad, la „Antalya Youth Festival” Turcia

La mijlocul lunii mai, un grup de 20 de elevi de la nouă unități de învățământ din Bârlad vor participa la Festivalul Internațional „Antalya Youth” din Turcia.

 Între 14-20 mai, orașul Antalya, situat în sudul Turciei, va găzdui cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional „Antalya Youth”, care se adresează grupurilor de tineri între 13-26 de ani, pe mai multe secțiuni: dans folk, dans modern, balet, cor, muzică, circ, formații de muzică, jocuri tradiționale de stradă, teatru stradal și gimnastică ritmică.

Bârladul va fi prezent la festival cu un grup de 20 de dansatori conduși de profesoara Monica Moraru, coordonatorul Cercului de dans de la Clubul Copiilor „Spiru Haret”. Aceștia sunt elevi la nouă unități de învățământ: Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” (cinci elevi), Școala „George Tutoveanu” (patru), Școala „Stroe Belloescu” (trei), Școala „Manolache Costache Epureanu” (doi), Școala de Arte „N.N. Tonitza” (doi), „Episcop Iacov Antonovici” (unul), Școala „Iorgu Radu” (unul), Școala „Vasile Pârvan” (unul) și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” (unul).

Fondurile necesare deplasării dansatorilor în Turcia, respectiv 15.800 de lei (790 de lei/persoană), provin de la bugetul local și au fost aprobate cu unanimitate de voturi de consilierii bârlădeni în ședința din 24 aprilie. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Dumitru Boroș ca urmare a unei solicitări făcute pe 7 martie de profesorul Marius Gîmbuță, directorul Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =