Frate și soră din Bârlad, argint și bronz la karting!

Frații Maria Geanina și Petru Bogdan Burlibașa, ambii piloți la Cercul de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad, au revenit cu o medalie de bronz, respectiv una de argint de la Concursul Național de Karting „Cupa Brăilei”.

Zilele trecute, piloții Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad au participat la prima competiție de profil din acest an. Este vorba despre Concursul Național „Cupa Brăilei”, organizat de Palatul Copiilor Brăila și desfășurat pe circuitul „Speed Parc” din Bacău, la care au luat parte peste 80 de piloți de la palatele și cluburile copiilor din întreaga țară.

Doi dintre cei șase piloți care au format echipajul bârlădean au revenit acasă cu medalii. Este vorba despre frații Petru Bogdan, care a concurat la clasa Mini (60 cc) și a obținut argintul, și Maria Geanina Burlibașa, care a concurat la clasa Kadet (80 cc) și a obținut bronzul.

Totodată, la categoria Bambini (50 cc), Răzvan Iftenie a terminat cursa pe locul IV, iar Sergiu Gînju s-a clasat pe locul VI. La clasa Pufo Junior (60 cc), Alexandru Stratică s-a situat pe locul IV, iar la Pufo Senior (60 cc), Denis Costache a ieșit pe locul V.

„«Cupa Brăilei» a fost un bun prilej de a ne verifica stadiul de pregătire, atât în ceea ce privește karturile din dotare, cât și în ceea ce îi privește pe piloți, înainte de prima etapă a Campionatului Național de Karting Școlar, care va avea loc între 18-20 mai, tot la Bacău. Este un început bun de sezon pentru piloții Cercului de Karting de la Clubul Copiilor «Spiru Haret» Bârlad și, în mod special, pentru frații Bogdan și Maria Burlibașa, care au urcat pe podium la categoriile lor. Chiar dacă nu a fost parte din campionat, concursul a fost foarte animat și de un înalt nivel tehnic, ceea ce demonstrează că anul acesta se va da o luptă puternică pentru podium la toate categoriile”, ne-a declarat prof. Marius Gîmbuță, coordonatorul Cercului de Karting din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − fourteen =