Invitați de la Universitatea din Poitiers, la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Mâine, de la ora 11.30, bârlădenii sunt invitați să ia parte la o nouă conferință științifică, intitulată „Paleomedii miocene din Podișul Bârladului”, organizată de Muzeul „Vasile Pârvan” la sediul din bulevardul Republicii, nr. 235. Invitații speciali sunt conf.univ.dr. Guillamme Daver și dr. Frank Guy, de la Universitatea din Poitiers, Franța.

„Continuăm să informăm publicul vasluian cu privire la rezultatele cercetărilor paleontologice realizate sub egida Secției de Științele Naturii a Muzeului «Vasile Pârvan». Activitățile de cercetare paleontologică începute acum 20 de ani în Podișul Bârladului au ca rezultate inventarierea a peste 25 de puncte fosilifere în arealul județului Vaslui și colectarea unui numeros și divers material paleontologic”, ne-a declarat dr. Laurențiu Ursachi, muzeograful care a organizat conferința.

Potrivit acestuia, toate activitățile – prospecțiuni paleontologice de teren, cercetarea specifică de laborator și valorificarea științifică a materialului paleontologic – au fost realizate în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Nucleul de specialiști este format din dr. Laurențiu Ursachi, prof.univ.dr. Vlad Codrea, asist.univ.dr. Bogdan Rățoi și prof.univ.dr. Mihai Brânzilă.

„Vă propunem să participați la o interesantă dezbatere pe tema evoluției paleoclimatice și paleofaunistice parcurse de arealul natural al Podișului Bârladului. Colaborarea între studenții geologi de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» Iași și Universitatea din Poitiers, Franța, a condus la organizarea acestei conferințe. Vă așteptăm să participați pentru a dezbate împreună cu invitații noștri aspecte din evoluția asociațiilor de vertebrate continentale care s-au perindat pe teritoriul Podișului Bârladului”, a mai spus muzeograful Laurențiu Ursachi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + three =