Se întâmplă în județul Vaslui: Iluminatul public din Dragomirești este gata 100%!

Cine trece în aceste zile prin comuna Dragomirești nu are cum să nu constate schimbările care au avut loc în ultimii ani.

Administrația locală din Dragomirești a realizat de la începutul anului o amplă investiție la sistemul de iluminat public. Concret, toate lămpile vechi au fost înlocuite cu altele noi, pe leduri, al căror randament este net superior. Mai mult, iluminatul public funcționează toată noaptea.

“Așa cum am promis cetățenilor, iluminatul public în comună este realizat în proporție de 100%. S-au montat lămpi tip led de ultimă generație în toate satele, în acest fel făcând o economie substanțială la bugetul local privind plata facturilor de energie electrică. Preconizăm ca, înainte de a ieși din termenul de garanție, cheltuielile cu noile corpuri de iluminat să fie amortizate doar din economia făcută la plata facturilor de curent. Mai vorbim și de randamentul ledurilor. Lumina merge acum toată noaptea, comparativ cu perioada dinainte, când era un anumit program în care funcționau becurile. Nici nu există termen de comparație! În curând, vom beneficia și de o finanțare din fonduri europene pentru un proiect tot de modernizare a iluminatului public, care va viza satul Rădeni”, ne-a declarat Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

Infrastructura este un capitol la care localitatea stă destul de bine, dar mai sunt multe de făcut.

Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești

“Încet, și drumurile prind contur. În ultima perioadă, s-au realizat câteva tronsoane care au fuseseră afectate de intemperii. Vom încerca să reabilităm cât mai multe drumuri, în limita bugetului. Cetățenii comunei ar trebui să fie mai implicați în ceea ce privește curățenia, gunoaiele să nu mai fie aruncate oriunde. De asemenea, să încerce să plătească taxele și impozitele pentru a putea astfel să facem cu toții din Dragomirești o comună de care să fim mândri”, a mai spus Dănuț Iacob.

„E formidabil Dragomireștiul față de ce a fost! Actualul primar a făcut multe pentru comună“, a afirmat un localnic, în vreme ce un altul chiar s-a lăudat: „E mult mai bine decât ceea ce a fost odată. S-a transformat foarte mult comuna în ultimii ani. Au început să se miște lucrurile și pe aici“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 7 =