Ședința Colegiului Prefectural: Cadastrul și Munca, pe ordinea de zi

Daniela Chiper

Ieri, în prezența conducerii Prefecturii Vaslui, reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară și Inspectoratului Teritorial de Muncă au expus bilanțurile activităților desfășurate anul trecut.

Ieri, ȋn Sala Mare a Consiliului Județean, în prezența prefectului Eduard Andrei Popica, a subprefectului Mircea Gologan și a vicepreședintelui CJ Vasile Mariciuc, s-a desfășurat  ședința ordinară a Colegiului Prefectural. În prima parte, Daniela Chiper, directoarea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vaslui, a prezentat un raport al activității pe anul trecut.

“În ceea ce privește fondul funciar, OCPI a scris, anul trecut, 27 de titluri de proprietate, pentru o suprafață totală de 190,37 ha. Au fost rectificate 177 de titluri, emise 162 de duplicate după titlurile de proprietate și anulate trei titluri”, a spus Daniela Chiper, care amenționat că numărul total de unități administrativ-teritoriale arondate OCPI Vaslui este de 86, dintre care 77 sunt eligibile înregistrare sistematică: “În acest an, avem buget asigurat pentru lucrări pe sectoare cadastrale în sumă de 155.000 de lei pentru fiecare dintre cele 77 de unități administrativ-teritoriale eligibile din județ. Avem deja 36 de contracte de finanțare, urmând ca primăriile să încheie contracte de prestări servicii cu executanții autorizați”.

Costel Harja

În partea a doua, Costel Harja, reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, a prezentat obligațiile angajatorilor privind asigurarea securității și sănătății lucrătorilor, dar și o serie de date statistice: “Pentru România, cifrele oficiale ale Inspecției Muncii indică faptul că, în 2016, 4.961 de lucrători au suferit accidente la locul de muncă, dintre care 255 au decedat. Situația accidentelor de muncă în județul Vaslui  se prezintă astfel: în 2016, au fost înregistrate 26 de accidente, la un număr total de 57.765 de salariați, dintre care patru au decedat, 20 sunt cu incapacitate temporară de muncă, iar doi cu invaliditate; anul trecut, au fost înregistrate 18 accidente, în care o persoană a decedat, alte 16 au rămas cu incapacitate temporară de muncă, iar una s-a ales cu invaliditate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + three =