Acord de cooperare vasluiano-ialovenian

Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui

Un nou eveniment a venit să completeze amplă paletă de acțiuni consacrate instituționalizării cooperării cu organisme din Republica Moldova: parafarea Acordului de Cooperare dintre Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui și Direcția Educație a raionului Ialoveni. Acest lucru a fost posibil grație participării celor două reprezentante ale structurilor de conducere – prof. Gabriela Plăcintă, inspector școlar general al ISJ Vaslui, și șefa Direcției Educație a raionului Ialoveni, Galina Nița – la un eveniment de înaltă ținută organizat la Liceul Teoretic Costești, raionul Ialoveni.

În cadrul acțiunii, învățătoarea Maria Mihăilescu, de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Huși, a susținut o lecție demonstrativă, intitulată “Limba noastră-i o comoară”, la care au asistat învățători din Husi, directoarea liceului din Ialoveni, preotul I. Radu și primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan.

De menționat că, în perioada 24 aprilie – 22 mai, ISJ Vaslui organizează activități metodico-științifice, didactice și artistice în care sunt implicați un număr însemnat de cadre didactice, inspectori școlari, elevi și părinți, reprezentanți ai comunităților locale, lideri spirituali ai ortodoxiei, pentru a trece la înfăptuirea prevederilor din acordurile de cooperare semnate în februarie cu direcțiile învățământ ale raioanelor Cahul și Anenii Noi. Deja, 300 de directori de instituții de învățământ, învățători, profesori și alți responsabili au participat la cea mai amplă mobilizare de acest fel coordonată de ISJ Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − five =