Ziua Veteranilor de Război: Omagiu la Vaslui

Veteranii trebuie prețuiți în fiecare zi fiindcă vom avea de învățat din lecția curajului, a determinării și a devotamentului lor. În calitate de prefect, vă prezint onorul întregii comunități! Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut și faceți pentru noi, vă prețuim sacrificiile și vă asigur că vom fi alături de dumneavoastră de fiecare dată”, a menționat prefectul Eduard-Andrei Popica.

Vineri, cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, la Monumentul Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial din municipiul Vaslui a avut loc un ceremonial militar și religios, după care au fost depuse coroane de flori în memoria celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă. Au fost prezenți veterani și văduve de război, care au primit flori de la un grup de elevi, alături de reprezentanți ai autorităților locale și județene.

“În primul rând, vă mulțumesc că sunteți prezenți aici pentru a-i omagia pe cei care au rămas printre noi, pe cei care au fost pe front și au cunoscut greutățile războiului, pe cei care pentru noi au reprezentat modele. Sigur că timpul trece și lasă urme adânci. Din păcate, de la an la an, rândurile se subțiează, timpul nu ne iartă pe nici unul dintre noi, dar nu avem voie să uităm jertfa sutelor de mii pe câmpurile de luptă. Nu avem voie să nu ne gândim la toți cei care au adus libertatea acestei națiuni. Să fim așadar cinstiți, drepți, să-i punem și să-i respectăm acolo unde le este locul, să gândim despre ei ca niște eroi în viață”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Prefectul Eduard-Andrei Popica se înclină în semn de respect pentru cei care și-au dat viața pe câmpul de luptă

”Ziua Veteranilor de  Război ne oferă tuturor prilejul de a prețui românii care au scris istoria acestor meleaguri. Unii dintre ei au dispărut fizic, însă ceea ce au făcut pe câmpul de luptă rămâne o eternitate. Grație lor, astăzi vorbim despre independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Doresc să-mi exprim încă o dată onoarea de a fi astăzi, aici, alături de dumneavoastră și să vă reamintesc că veteranii trebuie prețuiți în fiecare zi fiindcă vom avea de învățat din lecția curajului, a determinării și a devotamentului lor. În calitate de prefect, vă prezint onorul întregii comunități! Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut și faceți pentru noi, vă prețuim sacrificiile și vă asigur că vom fi alături de dumneavoastră de fiecare dată”, a menționat prefectul Eduard-Andrei Popica.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. A urmat o adunare omagială, găzduită de Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean (CJ), unde președintele CJ, Dumitru Buzatu, le-a înmânat veteranilor de război plachete omagiale ”pentru curajul dovedit în teatrele de operațiuni din timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Ședința festivă de la Consiliul Județean

“Au trecut 73 de ani de când pe pământul patriei nu au mai fost lupte. Din sutele de mii de participanți la cea mai mare conflagrație mondială au rămas doar câțiva astăzi în viață, iar dintre aceștia puțini se află aici. E bine ca noi toți, și cei de vârsta mea și cei mai tineri în special, să-i privim pe acești oameni cu foarte mare atenție. Au trecut prin cele mai mari orori pe care lumea le-a cunoscut. Cu toții și-au asumat în acele clipe ideea sacrificiului suprem. Acelora care nu mai sunt le aducem un omagiu sfios, celor care sunt încă în viață să le dorim multă sănătate și să ne vedem cu bine și la anul!”, a spus Dumitru Buzatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =