Consiliul Local a decis: O nouă destinație pentru Baia Populară din Huși

Asociația pentru Dezvoltare Comunitară “Econova” va reabilita și moderniza clădirea Băii Populare, unde va înființa un centru social pentru situații de urgență.

Consiliul Local Huși a votat darea în folosință gratuită, pe o perioadă de 15 ani, a Băii Populare din oraș către Asociația pentru Dezvoltare Comunitară “Econova”. În cererea adresată municipalității, reprezentanții asociației au menționat că doresc înființarea unui centru social pentru situații de urgență, care va cuprinde un adăpost și un centru de consiliere și asistență a persoanelor marginalizate social.

“În cerere se mai menționează că Asociația pentru Dezvoltare Comunitară «Econova» are prins în strategia GAL Huși un proiect de reabilitare și dotare a clădirii în vederea înființării Centrului social pentru situații de urgență”, se arată în expunerea de motive atașată la proiectul de hotărâre.

În prezent, la Huși, funcționează un singur astfel de adăpost, gestionat de Asociația Comunitară “Totul pentru viață” și găzduit de o clădire cu grad înalt de risc și în care nu se mai pot face investiții, având în vedere situația juridică a acesteia și gradul de degradare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 5 =