Curs de formare pentru profesorii de franceză din raionul Cahul

În perioada 26-27 aprilie, la Cahul (Republica Moldova), s-a desfășurat o nouă etapă a cooperării dintre Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Direcția Învățământ a raionului: cursul de formare “IF Profs – le bon usage”, oferit prin intermediul Institutului Francez din București și a formatorului-administrator pentru România, inspectorul școlar pentru limbi moderne Alexandru Mîță.

Programul a mai inclus expunerea unor instrumente deosebit de utile profesorilor de limba franceză: platforma LMS a proiectului Eramus^ KA2 „Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues”, revista didactică „Scaramouche”, Concursul Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, care se va desfășura pe 19 mai, la Vaslui, platforma de informare a profesorilor de limbi moderne din județul Vaslui, care a devenit, în cei patru ani de existență, un punct național de referință.

Cursul a fost găzduit de Liceul Teoretic „Ion Creangă” Cahul, prin străduința șefului Direcției Învățământ Cahul, profesor Valeriu Baban. Au participat 28 de profesori de franceză de pe întreg teritoriul raionului, care au evaluat la superlativ conținutul formării. A fost doar una dintre numeroasele acțiuni realizate în comun de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Direcția Învățământ a Raionului Cahul, în cadrul Acordului de Cooperare instituțională în vigoare.

Seria formărilor va continua cu noi stagii “IF Profs” realizate la Chișinău și Anenii Noi, în lunile mai și iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − seven =