Premiu special la Iași

Trupa de teatru a Clubului de limba rusă de la Vaslui a obținut Premiul Special al Juriului la Festivalul “Teatru sub castani”.

Trupa Clubului de limba rusă de la Vaslui a fost răsplătită cu “Premiul Special al juriului pentru abordarea marii dramaturgii a lumii” pentru spectacolul de teatru poetic pe care l-a prezentat la ediția 2018 a Festivalului în limbi moderne “Teatru sub Castani” de la Iași, eveniment coordonat de profesoara Mira Cucinschi și de elevii Liceului Teoretic “Mihail Eminescu” din Iași, cu un parcurs-maraton de o săptămână (25-29 aprilie).

Trupa de teatru a Clubului de rusă de la Vaslui e compusă din micuța bârlădeancă Elena Jidănașu (clasa a II-a) și din colegele de la liceu Maria Caliniuc (Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui) și Elena Timon (Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui) – olimpice naționale la limba rusă.

Ediția 2018 a Festivalului “Teatru sub castani” a însemnat 15 trupe, trei țări, 170 de participanți. Început timid, acum aproape un deceniu, festivalul reunește elevi tot mai bine pregătiți și dornici să se afirme. Mulți dintre participanți au devenit actori profesioniști. Îi felicităm pe organizatori și le urăm o continuare frumoasă a acestor preocupări artistice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =