Profesori bârlădeni, în vizită în Turcia

Timp de câteva zile, cadre didactice de la Școala „George Tutoveanu” Bârlad s-au aflat în Turcia, vizita făcând parte dintr-un proiect educațional la care partenere sunt școli din România, Luxemburg, Germania, Grecia, Turcia și Cehia.

 În intervalul 15-19 aprilie, câteva cadre didactice de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad au participat la reuniunea de proiect Erasmus^ KA2 – „My Europe, my future, my responsibility” – Energy and sustainability („Europa mea, viitorul meu, responsabilitatea mea” – Energie și sustenabilitate”), derulat între anii 2016-2018.

Unitățile partenere sunt din România, Luxemburg, Germania, Grecia, Turcia și Cehia, iar finanțarea a fost asigurată de Comisia Europeană. A fost cea de-a patra reuniune transnațională și a fost găzduită de Școala „Yahya Kemal Beyatli Ortaokulu” din localitatea Kayseri, Turcia.

„În cadrul acestei vizite, au avut loc întâlniri oficiale cu directorul regiunii Melikgazy al Departamentului Educației și cu primarul orașului Kayseri. Alte obiective trecute în agenda de lucru au vizat monitorizarea activităților locale, evaluarea progresului activităților derulate și diseminarea acestora la nivelul instituțiilor partenere”, ne-a declarat prof. Paula Dascălu, directoarea școlii bârlădene.

Scopul proiectului este formarea de cetățeni activi, motivați ai Europei, care să fie sensibilizați pentru propriul viitor și să aibă conștiința unei responsabilități față de mediu. La Bârlad, proiectul este coordonat de profesoara Irina Stoian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =