Simpozion național

Profesorul Dumitru V. Marin a organizat cea de-a patra ediție a simpozionului ”Omagiu cărții vasluiene”, la care au participat peste 50 de personalități ale culturii naționale, printre care și academicienii Constantin Toma și Ionel Miron.

Centrul cultural ”Alexandra Nechita” Vaslui a fost gazda unui nou eveniment de marcă, ”Omagiu cărții vasluiene”, la care au participat peste 50 de personalități, între care și academicienii Constantin Toma și Ionel Miron. Simpozionul, inițiat de prof.dr. Dumitru V. Marin, a ajuns la cea de-a patra ediție.

În acest cadru, a fost lansată cartea ”77… Noduri culturale și semne amicale”, care se vrea a fi un „dicționar selectiv”, după cum menționează autorul, profesorul Marin: ”Nu noduri de cale ferată, ci noduri fierbinți de promovare culturală. Mari prieteni și colaboratori de ai noștri sunt: Iași – comandorul Mihai Batog Bujeniță, excelent poet, epigramist și romancier, dar mai ales conducătorul ALPI, poetul Vasile Larco ș.a, Bacău – excelează cei trei mușchetari, în frunte cu poetul, prozatorul și foarte bunul organizator de evenimente culturale Dumitru Brăneanu, Vama-Suceava – S. Cotlarciuc, București – prof.univ.dr. Alexandru Ionescu, promotor de excepție prin operă, cu peste 70 de cărți tipărite, și mai ales prin organizarea unor manifestări culturale în toată țara, Slobozia – George Stoian, Pitești – George Coandă, Brănești-Ilfov – Nică D. Lupu, Turnu Severin – Gheorghița Daniela Slapciu, Ulmeni-Maramureș – frații Botiș și mulți alții. E un capitol de mare mândrie și nădejde pentru cei cu care ne întrecem în fapte culturale”.

”Omagiu cărții vasluiene” a mai cuprins expoziții de carte, sculptură, pictură, caricatură, de ziare și reviste, fiind prezentate, totodată, o serie de momente artistice deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + seventeen =