Un bârlădean la Campionatul European de Rugby în 7

Sebastian Munteanu

Unul dintre cei 12 sportivi incluși în naționala U18 de rugby în 7 este legitimat la RC Bârlad și la CSS Bârlad.

 Echipa națională de rugby în 7 masculin, categoria de vârstă U18, a intrat pe 1 mai în cel de-al doilea stagiu de pregătire din acest an. Potrivit staff-ului, cantonamentul se desfășoară între 1-4 mai, la Complexul Sportiv și Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani, județul Ilfov. Reunirea lotului a avut loc la ora 9, la sediul Federației Române de Rugby (FRR) din București.

Dintre cei 12 sportivi convocați de oficialii FRR la Izvorani, unul provine din Bârlad. Este vorba despre Sebastian Munteanu (jucător pe centru), care activează atât la Clubul Sportiv Școlar (CSS), cât și la Rugby Club (RC) Bârlad. La echipa de juniori este antrenat de Dan Tufaru, iar la cea de seniori de Ioan Harnagea.

La Izvorani, tinerii practicanți ai sportului cu balonul oval sunt coordonați de antrenorul Răzvan Popovici, directorul tehnic Danie de Villiers, kinetoterapeutul Marius Tudosi și managerul Mihai Lazăr. Cu toții se pregătesc pentru Campionatul European de la Panevezys, Lituania, care va avea loc între 6-7 mai.

În prima zi a competiției, România va juca cu Germania, Franța și Ucraina. Echipele care participă la Campionatul European de U18 Sevens sunt: Irlanda, Rusia, Franța, Germania, Marea Britanie, Belgia, Portugalia, Polonia, Suedia, Ucraina, Lituania, Belgia, Luxemburg, Italia, Georgia, Spania și Portugalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − fifteen =