Cum combatem vremea caniculară? Plouă cu libere!

Angajații “orientați” ar putea beneficia în curând de o minivacanță de nouă zile. Nu trebuie decât să-și convingă șefii să le aprobe un minuscul concediu în perioada 29-31 mai.

După minivacanța de patru zile acordată de 1 Mai, miercuri, ne-am întors cu toții la muncă. Nu pentru mult timp însă, pentru că finalul lunii mai aduce niște libere, iar până la sfârșitul anului vom avea parte de alte opt.

Să recapitulăm un pic. 2018 l-am început cu două zile libere după revelion, iar spre finalul lui ianuarie am sărbătorit Ziua Unirii Principatelor.

Au urmat trei libere de Paști, cu tot cu Vinerea Mare, care a devenit zi liberă de anul acesta, prin decizia aleșilor nației.

De 1 Mai, guvernul cel mărinimos a hotărât că merităm o minivacanță de patru zile, astfel încât 30 aprilie a fost declarată nelucrătoare printr-o mult așteptată hotărâre. Orele pierdute vor fi, însă, recuperate de bugetari. Nu chiar de toți, pentru că parlamentarii nu s-au mai deranjat să anunțe și cum vor recupera ei ziua cu pricina… De fapt, la huzurul cu care se înconjoară și la elanul cu care mimează grija față de contribuabili, probabil că nici nu era cazul! Cât despre vrăjeala cu “mergem în teritoriu să acordăm audiențe”, mai bine s-o lăsăm în plata Domnului.

Finalul lunii în curs va aduce Rusaliile, care, împreună cu Ziua Copilului, sărbătorită vineri, pe 1 iunie, și cu weekend-ul care urmează, înseamnă o nouă minivacanță. În săptămâna cu pricina, doar trei zile sunt lucrătoare: 29, 30 și 31 mai. Transformate în concediu de un angajator generos, pot aduce o vacanță de nouă zile!

Următoarea zi liberă oficială va fi pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului. Tot nelucrătoare va fi și 30 noiembrie, Ziua Sfântului Andrei. Ultima lună din an va începe cu Ziua Națională, sărbătorită la 1 decembrie. Urmează 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun. Cum aceste zile pică marți și miercuri, e foarte posibil ca guvernul să dea liber și în Ajun, pe 24 decembrie, așa încât, cu tot cu weekend, iese o minivacanță de cinci zile!

“Dacă ar fi libere și zilele de 27, 28 și 31 decembrie, care ar putea fi recuperate în ianuarie 2019, prin program prelungit, bugetarii ar intra în vacanță vineri, 21 decembrie, urmând să revină la serviciu abia pe 3 ianuarie 2019”, a anunțat cu entuziasm postul de televiziune Digi24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 10 =