Oina, sportul național al României „poposește” la Bârlad

În acest weekend, Bârladul va găzdui cele mai bune echipe de oină de liceu, așteptate să se întreacă în cadrul etapei naționale a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS).

 În intervalul 4-6 mai, stadionul „Rulmentul” din Bârlad va găzdui faza națională a ONSS la oină pentru liceu. Așa cum prevede regulamentul, s-au calificat doar echipele care s-au clasat pe locul I la faza regională a competiției, respectiv cele din Arad, Buzău, Cluj, Dolj, Ilfov, Neamț, Sălaj și București. Faza națională este organizată de Asociația Județeană de Oină Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, Comitetul Olimpic Român și Federația Română de Oină.

Sergiu Frangulea

„Fiind vorba de sportul național al României, sperăm să ne susțină un public cât mai numeros. Chiar dacă oina este un sport ceva mai complicat decât fotbalul sau baschetul, noi îi invităm pe bârlădeni din toată inima să vină pe stadion și să asiste la meciuri. Deschiderea va avea loc pe 4 mai, de la ora 9, iar festivitatea de premiere este programată pe 6 mai”, ne-a declarat profesorul Sergiu Frangulea, președintele Asociației Județene de Oină Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + seven =