Perfecționare la Madrid

În perioada 14-20 aprilie, șapte profesori din cadrul Liceului “Emil Racoviță” Vaslui au participat la cursul de perfecționare “Creativity in Teaching and Learning using ICT: The Digital Classroom”, care a avut loc la Madrid, Spania.

Cadrele didactice selectate pentru primul flux au fost Scutaru Cezarina, Lepărdă Ionela, Ponea Oana, Vîntu Cristina, Ginghină Nicoleta, Jitariu Constantin și Râșăscu Ciprian. Cursul a fost organizat de Cervantes Training SL din Alcalá de Henares – Madrid, Spania. Obiectivul general al stagiului de formare a constat în familiarizarea cu tehnologiile moderne în procesul de predare-învățare-evaluare, îndrumând elevii să creeze și să învețe lucruri noi comunicând altfel.

Timp de șapte zile, 39 de participanți din Germania, Italia, Serbia,  Letonia, Turcia, Serbia, Cipru, Irlanda și România au utilizat diverse platforme, programe și rețele de socializare, precum Weebly-Website și Blog, Twitter, Edmodo Twitter, Plickers. Conținutul cursului a fost destinat atât profesorilor de gimnaziu, cât și celor de liceu, din toate ariile curriculare.

Printre abilitățile dobândite de profesorii participanți putem menționa: accesarea diferitelor surse de informare pentru a crea site-uri cu Weebly sau alte programe; crearea de lecții virtuale prin cooperare; implementarea achizițiilor învățării în procesul instructiv-educativ; proiectarea demersului didactic integrând diferitele surse de informare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =