Rugbiștii de la Pedagogic Bârlad, cei mai buni din județ

Pentru al treilea an consecutiv, județul Vaslui va fi reprezentat la etapa zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) de echipa de rugby a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

La finele săptămânii trecute, terenul de sport al Clubului Sportiv Școlar Bârlad a găzduit partidele de rugby super mixt din cadrul etapei județene a ONSS. Rugby super mixt reprezintă vechiul rugby tag, în care jucătorii poartă la mijloc o eșarfă, și, în plus, prin regulament, este obligatoriu ca pe teren să fie cel puțin o fată.

La etapa județeană au participat echipe de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Campioană județeană a fost desemnată echipa de la Liceul Pedagogic. Cei șapte rugbiști bârlădeni vor reprezenta orașul și județul la etapa zonală a ONSS.

Calificarea lor nu este o supriză pentru nimeni întrucât echipa liceului bârlădean are în palmares peste zece participări la etapa națională. Antrenată de profesorii Dan Tufaru și Valerian Panțîru, a devenit campioană națională de cinci ori (2008, 2009, 2013, 2014 și 2017), a obținut șase medalii de argint și una de bronz. Și în acest an va putea arăta de ce e în stare, cu condiția ca, la faza pe Moldova, care se va desfășura pe 13 mai, tot la Bârlad, să se claseze pe primul loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − four =