Bârlădenii s-au autodepășit: zece tone de electrocasnice reciclate!

Aproape zece tone de deșeuri electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) s-au colectat în Bârlad într-o singură săptămână. Potrivit organizatorilor campaniei de colectare a deșeurilor, cea mai mare cantitate de electrocasnice defecte a provenit de la localnicii care au sunat la numerele de telefon puse la dispoziție pentru preluarea de la domiciliu a reciclabilelor, nu de la cele trei puncte amenajate în oraș.

„În cadrul campaniei din intervalul 26-28 aprilie, la nivelul Bârladului s-au colectat aproape 10.000 de kilograme de deșeuri. Se observă că, față de campania precedentă, derulată la finele lui septembrie 2017, când s-au strâns doar 2.450 de kilograme de aparatură electrică și electronică, acum cantitatea a crescut considerabil. Cea mai mare parte provine de la persoanele care au sunat și au solicitat preluarea de la domiciliu întrucât aveau aparate mari și le era greu să le transporte singuri la punctele special amenajate”, ne-a declarat Olga Ungureanu, șefa Serviciului de Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

La campanie au răspuns pozitiv atât persoanele fizice, cât și unitățile de învățământ, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” și alte instituții publice. Organizatorii s-au ținut de cuvânt și au oferit tichete cadou celor care au participat activ, astfel: pentru deșeuri de tip frigidere și combine frigorifice complete – tichete în valoare de 30 de lei; deșeuri de tip mașini de spălat rufe și vase (automate) complete – 20 de lei; alte deșeuri electrice complete de minimum 20 de kilograme – 10 lei.

Acțiunea a fost organizată de municipalitate în colaborare cu Serviciul Local de Colectare Vaslui și Asociația Română pentru Reciclare (ROREC). Localnicii pot să scape în continuare de vechiturile electrice. Trebuie doar să sune gratuit la numărul de telefon 0800.444.800, apelabil din orice rețea, iar cineva din partea Serviciului Local de Colectare Vaslui va prelua aparatele electrice și electronice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + eighteen =