Comunicat de presă

În ziua de vineri, 11 mai 2018, de la orele 18:00, în sala “Perpessicius” de la Muzeul Național al Literaturii Române, str. Nicolae Crețulescu, nr. 8, București, revista Orizont literar contemporan, în colaborare cu Facultatea de Limbi Străine a Universității din București, organizează manifestarea anuală intitulată “Primăvara interculturală 2018. Autori români și străini din perspectiva traducerii textului literar contemporan”.

În cadrul manifestării, se va face lansarea volumului bilingv (în limbile română și engleză) “Oameni și marionete. Men and Puppets”, de Daniel Dragomirescu. Volumul cuprinde proză scurtă și a apărut în colecția “Bibliotheca Universalis”, inițiată în anul 2014. Traducătoarea Roxana Doncu va prezenta diverse aspecte ale traducerii din limba română în engleză a prozelor din volum, iar Daniel Dragomirescu va vorbi despre sursele de inspirație și raportul dintre realitate și ficțiune în prozele din volum.

De asemenea, va fi prezentat publicului nr. 2 (64) / 2018 al revistei Orizont literar contemporan, aflate în cel de-al zecelea an de existență. Noua apariție are un conținut divers și echilibrat și include scrieri din toate genurile literare de autori de limbă română, engleză, spaniolă, portugheză, italiană, franceză, germană, în traduceri realizate de echipele de masterande și studente coordoante de Monica Manolachi de la Universitatea din București și Roxana Doncu de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Vor fi semnalate publicului ultimele noutăți editoriale din colecția de cărți bilingve și trilingve “Bibliotheca Universalis”, cu accent pe volumele “Engine Room of Europe. Camera cu motoare a Europei” de autorul britanic Neil Leadbeater și “Confidential Advice for the Unconventional. Sfaturi confidențiale pentru neconvențional”, ambele traduse în limba română de Monica Manolachi, respectiv “The Rest Is Silence. Restul e tăcere” de Richard Livermore (Marea Britanie) și “Shoot Out at Poetry Factory. Bătălie decisivă la Fabrica de Poezie” de autorii americani J.M. White și John Tischer, ambele traduse în limba română de Roxana Doncu.

La manifestare sunt așteptați să participe cititori ai revistei, masterande și studente ale Universității din București, precum și iubitori de literatură, cultură și interculturalitate din București și din întreaga țară. (Echipa redacțională a revistei Orizont literar contemporan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 3 =