Cros pentru toată lumea: Bârlădenii aleargă de Zilele Culturale

La finele săptămânii, amatorii de mișcare în aer liber vor putea participa la prima ediție a „Cupei Zilelor Culturale ale Bârladului la cros”, competiția fiind adresată atât persoanelor din Bârlad cât și celor din comunele arondate.

Concursul este organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Bârlad, dar și cu Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Competiția sportivă se va desfășura pe aleile Grădinii Publice, duminică, 13 mai, începând cu ora 10, punctul de întâlnire fiind foișorul.

Dacă la concursurile dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) și Zilei Naționale a României (1 Decembrie), puteau lua parte doar membri ai CARP Bârlad, cadre militare ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne (active și în rezervă), dar și copiii, nepoții și strănepoții acestora, de această dată nu mai sunt impuse restricții. Așa că vor putea participa atleți amatori din Bârlad și din mediul rural, atât bărbați cât și femei.

„Cupa Zilelor Culturale ale Bârladului la cros” se va desfășura pe următoarele categorii: preșcolari, elevi de clasele I-II, elevi de clasele III-IV, elevi de clasele V-VI, elevi de clasele VII-VIII, elevi de clasele IX-XII, categorie specială pentru liceenii de la Pedagogic, 19-30 ani, 31-40 ani, 41-50 ani, 51-60 ani, 61-70 ani, 71-80 ani, peste 81 ani. Cei interesați să participe se vor putea înscrie inclusiv în dimineața concursului, la sediul CARP Bârlad, la sucursalele din comune, dar și la Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

Concursul va fi coordonat de profesorii Lucian Bolgar și Vlad Sîrbu, de la CSS Bârlad, și de profesorii Valerian Panțîru și Răzvan Bistriceanu, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Regulile concursului și modul de desfășurare vor fi prezentate în dimineața competiției. La final, primii șase clasați de la fiecare categorie de vârstă vor fi premiați de organizatori cu medalii, cupe, diplome și bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + three =