Iași – turneul “Şah în Şcoală”: “Un succes istoric” pentru vasluieni

Foarte buni copiii noştri, ne-au uimit pur şi simplu! Am fost felicitaţi de întreaga conducere a Federaţiei Române de Şah!”, a spus Marius Ursan de la Clubul de Şah “Gambit” Huşi.

Sâmbătă, 5 mai, la Iaşi s-a desfăşurat turneul “Şah în Şcoală”, unde au luat startul 100 echipe, cu peste 450 de copii, din Chişinău, Bălţi, Ungheni, Bucureşti şi din peste zece judeţe din ţară. Judeţul Vaslui a fost reprezentat de micii şahişti ai Clubului “Gambit” Huşi care s-au întors acasă cu numeroase premii.

“Am venit în număr mare: nouă echipe, 40 de copii, ca să ne luăm la trântă cu uriaşii. Am câştigat o cupă – locul al III-lea la clasele III-IV – Şcoala Gimnazială « Mihail Sadoveanu» Huşi, o cupă – locul IV la clasele V-VIII – Şcoala Gimnazială Pădureni şi ne-am clasat în primii zece: Şcoala Gimnazială « Anastasie Panu» Huşi – clasele III-IV, Şcoala Gimnazială Stănileşti şi Şcoala Gimnazială Râşeşti, la clasele V-VIII. De asemenea, foarte bine s-au descurcat cei mici, de la clasele I-II din Râşeşti şi din Huşi. Un succes istoric pentru micii şahişti din zona noastră! Foarte buni copiii noştri, ne-au uimit pur şi simplu! Am fost felicitaţi de întreaga conducere a Federaţiei Române de Şah! Copii foarte buni, care au crescut atât de mult şi atât de frumos, încât  nici noi nu am crezut că au învăţat atât de mult şi că vor face faţă unui turneu de o asemenea anvergură! Au reprezentat cu mare cinste nu doar Huşul şi comunele Pădureni, Stănileşti şi Drânceni, de unde vin, ci întreg judeţul Vaslui!”, a spus Marius Ursan de la Clubul de Şah “Gambit” Huşi.

Acesta a mai declarat că a solicitat autorităţilor locale huşene sprinjin: “Mulţumim tuturor celor care cred în noi şi ne sprijină! Mulţumim Primăriilor Pădureni şi Stănileşti şi sperăm să obţinem sprijinul necesar din partea autorităţilor locale din Huşi pentru a continua la acest nivel. Am solicitat ceasuri de şah şi seturi de şah cu care copiii să se antreneze la sediul Şcolii Gimnaziale «Anastasie Panu» din Huşi. Sunt extrem de necesare şi sperăm să le obţinem! Oraşele mari din România alocă fonduri uriaşe pentru sport, iar noi sperăm să obţinem, totuşi, aceste materiale atât de necesare aici, la Huşi. Nu există bogăţie mai mare decât aceşti minunaţi copii! Poţi să ai toţi banii din lume, dar dacă nu sprijini copiii şi nu investeşti în viitorul lor, degeaba trăieşti! Când plecăm nu luăm nimic, dar măcar să lăsăm ceva în urma noastră, să dăm o şansă acestor copii extraordinar! Felicitări copiilor, sunteţi minunaţi!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − seven =