Oferă o șansă unei persoane aflată în nevoi! 2% pentru “Solidar” Vaslui

Voluntarii celui mai implicat ONG vasluian îi îndeamnă pe cei care doresc să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către “Solidar”, termenul limită fiind 25 mai. “Chiar dacă, aparent, suma redirecționată nu pare semnificativă, cumulat, prin acest gest, oferi o șansă importantă unei persoane aflată în nevoi!”, spun membrii “Solidar”.

Reprezentanţii Asociaţiei “Solidar” Vaslui fac un apel la noi toţi să redirecţionăm 2% din impozitul pe venit pentru ca, în continuare, să poată aduce bucurie pe chipul semenilor mai puţin norocoşi. “Cu ajutorul unor oameni extraordinari, în 2017 am reuşit să ne continuăm misiunea de a ajuta persoanele nevoiașe din mai multe localități, persoane cu dizabilități precum și persoane aflate în situații extreme. Totodată, am putut interveni cu sponsorizări la unității spitalicești din țară. Suntem constant impresionați de sprijinul pe care îl primim, sub forma celor mai mici, dar semnificative gesturi. O formă eficientă prin care te poți implica, fără niciun cost, este redirecționarea a 2% din venit. Este un drept de care beneficiezi și care îți oferă șansa de a decide ce faci cu banii tai. Poţi cere statului să redirecționeze către Asociația «SOLIDAR»  2% din impozitul pe venit pe care deja l-ai plătit! Trebuie doar să completezi și să depui, până la 25 mai 2018, formularul 230 (pentru impozitul pe salariu sau pensii) sau formularul 200 (pentru alte venituri). Fiecare formular completat reprezintă o șansă în plus pentru persoanele nevoiașe și nu te costă nimic! Cei 2% vor susține proiectele noastre sociale!”, spun voluntarii ONG-ului vasluian.

Paşii de urmat

Membrii “Solidar” explică şi care sunt paşii de urmat pentru direcţionarea celor 2%. “Pasul 1 – descarcă formularul precompletat cu datele asociației noastre: Formularul 230-2017-salariaţi-pentru impozitul pe salariu; Formularul 230-2017-pensionari – pentru impozitul din pensii; Formularul 200 – pentru alte venituri. Anul: 2017 (anul anterior, pentru care deja s-a plătit impozitul). Denumire entitate nonprofit: Asociația SOLIDAR, Cod de identificare fiscală: 32379418, Cont bancar (IBAN): RO95BTRLRONCRT0225705501. Pasul 2 – completează formularul cu datele tale personale și semnătura. Dacă ești persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială sau ai avut venituri din alte surse decât cele salariale (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc), completează formularul 200. Pasul 3 – depune formularul personal sau trimite-l prin poștă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu. Poți trimite formularul și prin poștă, iar noi îl vom depune pentru tine! Adresa la care îl poți trimite este: Strada Dobrogeanu-Gherea, nr. 26, camera 4, localitatea Vaslui, judeţul Vaslui, CP 730158. Formularul 230 sau 200, denumite și «Declarația 230» și «Declarația 200», trebuie depuse la Administraţia Financiară până la 25 mai 2018! Ne poți ajuta suplimentar dacă strângi mai multe formulare de la colegi, prieteni sau familie. Echipa noastră le va prelua și le va depune pentru tine!”.

În final, voluntarii subliniază importanţa acestor bani, chiar dacă nu sunt sume mari: “Suma redirecționată nu reprezintă o sponsorizare sau o donație privată! Redirecționarea a 2% nu te costă nimic. În cazul în care nu optezi pentru redirecționarea celor 2%, acești bani revin statului. Chiar dacă, aparent, suma redirecționată nu pare semnificativă, cumulat, prin acest gest, oferi o șansă importantă unei persoane aflată în nevoi!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 18 =