Pagube de patru milioane de lei: Alunecările de teren în județ

 

Eduard Popica

Din cauza alunecărilor de teren care s-au produs în patru comune din județul Vaslui mai multe locuințe dar și câteva drumuri  din Codăești, Bogdana, Epureni și Grivița sunt în pericol să se surpe.

Potrivit unei  situații întocmite de Prefectura Vaslui, în urma verificărilor făcute în teren,  s-a constatat că sunt afectate de alunecările de teren  cinci localități din comunele Codăești,  Bogdana, Epureni  și Grivița. Pagubele  produse  sunt estimate la 4 milioane de lei, a precizat prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica.

“La nivelul județului Vaslui avem cinci localități din patru comune în care au fost identificate alunecări de teren: Codăești, Bogdana, Epureni și Grivița. Au fost întocmite referatele de către comune, iar ulterior o comisie din partea Prefecturii Vaslui a întocmit un raport final. Cauzele de la care au decurs aceste alunecări de teren sunt concentrări ale scurgerilor de pe versanți, dislocări de mal de pământ și alunecări active. Valoarea totală a pagubelor este de 4,14 milioane de lei pentru toate cele patru comune”, a precizat prefectul județului Vaslui.

Prefectura Vaslui a transmis către guvern  lista cu localitățile  afectate de alunecări precum și necesarul de fonduri. După ce vor fi alocați banii se va trece la remedierea problemelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − five =