”Școli-ambasador ale Parlamentului European”: Ziua Europei, la Liceul ”Procopiu”

Pe 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, la Liceul ”Ștefan Procopiu” se va desfășura un maraton de activități, care fac parte din Programulul educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”.

Programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) a fost derulat în România de Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Asociației de Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă (APDD), Agenda 21. Programul s-a desfășurat în perioada decembrie – iunie 2017 și a implicat participarea unui număr de 25 de școli din municipiul București și județele Argeș, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ilfov și Prahova.

În anul școlar 2017-2018, alte 25 de școli din București și din țară candidează la obținerea titlului de ”Școală ambasador” printre care și Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui.

Cei 15 ambasadori-juniori de la Liceul ”Ștefan Procopiu”, coordonați de cinci profesori, ambasadori-seniori, și-au implicat colegii și profesorii într-o serie de activități. Aceștia vor finaliza campania de colectare a hârtiei reciclabile, desfășurată în perioada 2-8 mai 2018, intitulată ”Procopiu colectează și reciclează”, ca marcă a unei importante preocupări la nivel european, protecția mediului.

De asemenea, vor fi aplicate la clase, în cadrul lecțiilor pe discipline, o serie de tematici europene.

Tot pe 9 mai, de la ora 10.40, va avea loc un flash mob pe terenul de sport, realizat de trei clase a IX-a, care vor forma drapelul Uniunii Europene pe fundalul sonor al ”Odei bucuriei” a lui Beethoven, imnul UE, cu participarea elevilor din întreaga şcoală.

La ora 11, ambasadorii-juniori vor deschide un Punct de informare despre Uniunea Europeană în Piața Civică a orașului, într-un cort pus la dispoziție de Primăria Municipiului Vaslui, unde vor prezenta materiale informative despre UE realizate de ei, dar și materiale puse la dispoziție de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și de Centrul Europe Direct Vaslui.

La ora 13, doi ambasadori-juniori vor face o vizită colegilor de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, pentru a redacta o scrisoare-fluviu adresată Parlamentului European, scrisoare începută la Liceul ”Ștefan Procopiu” și continuată la Liceul cu Program Sportiv.

La ora 16, doi ambasadori-juniori, susținuți din public de colegi, vor participa la concursul ”EU aleg Europa”, organizat de Centrul Europe Direct Vaslui și desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =