Vis împlinit: Bârladul a dat primul campion național la baschet!

Dragoș Viuleț

Sportivul Dragoș Viuleț, în vârstă de numai 17 ani, este primul baschetbalist din Bârlad care a cucerit titlul de campion național. Performanța a fost reușită alături de echipa sa, CSM Steaua București, la categoria U18.

 Premieră în baschetul bârlădean! Un adolescent de 17 ani, care practică baschet de mai puțin de cinci ani, a demonstrat că dacă își propune să reușească și se dedică trup și suflet visul poate deveni realitate. Este vorba despre Dragoș Viuleț, component al echipei 2 de seniori a CSM Steaua București și al echipei de juniori U18, care, zilele trecute, a cucerit primul său titlu de campion național alături de colegii din categoria U18. Performanța a fost atinsă sâmbătă, 5 mai, în sala „Transilvania” din Sibiu, în partida de deschidere a zilei a patra din cadrul turneului final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2017-2018, când steliștii i-au învins pe adversarii de la CS Agronomia București cu scorul de 64-53.

Dragoș Viuleț cu prof Vlad Sîrbu – 2013

Bârlădeanul este stelist „cu acte în regulă” din octombrie 2017, după ce a fost transferat de la Clubul Sportiv „Cuza Sport” Brăila, unde a jucat timp de doi ani (2016 și 2017). Talentul i-a fost remarcat însă prin anul 2013, când era elev al Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, de profesorul de sport Vlad Sîrbu, care l-a văzut jucând tenis și i-a propus să încerce să joace și baschet. Băiatul a dat curs invitației și s-a înscris în Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad, unde a jucat baschet timp de aproape doi ani. În timpul unei meci disputat la Huși, a fost remarcat de un profesor care lucrează la Clubul „Dan Dacian” din București și care l-a avut „în vizor” în continuare.

„Încă de prin 2013, de când a venit la «Sonicks Junior», i-am prezis un viitor strălucit și i-am spus că va ajunge la Steaua, dar părinții s-au supărat pe mine că îi dau speranțe prea mari și s-ar putea să fie dezamăgit dacă nu se adeveresc. Iată că am avut dreptate și mă bucur să văd că își trăiește visul. La cum evoluează, eu îl văd la lotul României de U18, la anul. Și cred că și el își dorește acest lucru. Iar acum are abia 17 ani și deja are o înălțime de 1,97 metri. Până pe la 21 de ani va ajunge la o înălțime de doi metri”, ne-a declarat prof. Vlad Sîrbu.

Acesta a precizat că și în cadrul grupei de vârstă 2005-2006 a Clubului „Sonicks Junior” sunt câțiva baschetbaliști de viitor, ce ar putea face performanță dacă vor fi transferați la cluburi mari din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =