Cea mai mare infuzie de capital: Statul bagă bani în județul Vaslui

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui

Aproape  300  de proiecte, în valoare de aproximativ un miliard  de lei, vor fi finanțate în următorii trei ani în județul Vaslui, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)  2. Este cea mai mare infuzie de capital făcută de stat în Vaslui, în epoca postcomunistă. Majoritatea banilor vor merge către modernizarea de drumuri comunale și județene.

Aproximativ  200  de milioane de euro vor intra, în următorii trei ani, în infrastructura de drumuri, școli, dispensare, alimentări cu apă și iluminat public din județul Vaslui, prin intermediul PNDL 2. Astfel, nu mai puțin de 252 de proiecte vor fi finanțate de la bugetul de stat, patru proiecte din cele aprobate în toamnă fiind retrase din motive financiare.

“Pentru 90% din proiecte s-au semnat deja contractele de finanțare, multe încă de la sfârșitul anului trecut. Pentru multe dintre ele s-au dat oridine de începere a lucrărilor, iar pentru altele urmează a fi organizate licitațiile. Este cea mai mare infuzie de capital făcută de stat, în județul Vaslui, în epoca postcomunistă. Din cele 86 de unități administrative teritoriale, doar cinci nu sunt cuprinse în acest program.  Dacă lucrurile merg normal, în câteva luni toate lucrările ar trebui să fie demarate”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Majoritatea banilor, respectiv 60% din sumă, va merge către infrastructura de drumuri județene și comunale. Însă, investiții importante se vor face și în unități de învățământ, dispensare, rețele de apă,  canalizare și iluminat public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + eleven =