Concurs de mountain bike: Cicliști din Bârlad, la „Maratonul Vinului”

Trei membri ai Alfa Club Ciclism Bârlad își vor testa rezistența la „Maratonul Vinului”, singura competiție mountain bike cu scop caritabil din țară, unde vor trebui să pedaleze printre dealurile, podgoriile și cramele din zona orașului Urlați, județul Prahova.

 Cea de-a opta ediție a competiției „Maratonul Vinului” (MARVIN), primul concurs de mountain bike cu scop caritabil din România, organizată de BikeXpert Racing Team, se va desfășura pe 12 mai, începând cu ora 10. Concursul se adresează bicicliștilor care pedalează pe teren accidentat, indiferent de vârstă și de nivelul de pregătire, și va avea loc în localitatea Urlați, județul Prahova, printre dealurile, podgoriile și cramele din zonă.

MARVIN se va desfășura pe următoarele distanțe: patru kilometri (un traseu pentru copii mici – special amenajat în împrejurimile orașului Urlați și prin grădina conacului Bellu), 10 kilometri (Tura Family – accesibil copiilor, părinților și bunicilor), 18 kilometri (un tur, fără cronometraj și fără premiere, recomandat cicliștilor neexperimentați și copiilor mai mari), 36 kilometri (două tururi) și 54 kilometri (trei tururi).

În total, pe toate categoriile de vârstă și distanțe, s-au înscris aproape 900 de cicliști din țară, dintre care trei sunt membri ai Alfa Club Ciclism Bârlad. Este vorba despre Iulian Istrate, Adrian Prisecaru și Ioan Stoian, toți în cursa de 36 kilometri. Primii doi vor concura la categoria de vârstă 30-39 ani, în timp ce ultimul la categoria 50 ^.

„Încă din primul an, «Maratonul Vinului» a dorit să îmbine promovarea ciclismului ca stil de viață sănătos și ecologic cu acțiunea caritabilă, donând o parte din profitul obținut de pe urma evenimentului Fundației «Bucuria Ajutorului» din Urlați. În ceea ce privește concursul, traseul are startul și sosirea în fața primăriei. Prima provocare vine după numai 1,5 kilometri, când se termină porțiunea de asfalt și începe prima urcare istovitoare pe un drum de pietriș ce continuă până la punctul de alimentare aflat la kilometrul 5,5 și mai departe, până la kilometrul 7. La o altitudine de circa 440 metri, acesta e cel mai înalt punct al traseului, iar priveliștea e cu adevărat spectaculoasă. Următoarea secțiune a traseului, în coborâre, șerpuiește spre Valea Nucetului, pe un drum acoperit cu iarbă și pământ, presărat cu urcări scurte și abrupte în zona dintre vii”, spun organizatorii competiției de mountain bike.

Potrivit acestora, la kilometrul 14, după o scurtă porțiune de asfalt, traseul începe să urce din nou, pe un drum de pietriș, pentru o ultimă cățărare de doi kilometri prin via Basilescu. Coborârea finală, pe un drum bolovănos, duce înapoi în Urlați, iar ultimul kilometru de asfalt oferă un răgaz binevenit înainte de următoarea tură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − five =