Hușenii renunță la terenurile de pe Dric

Ei primiseră terenurile în conformitate cu Legea nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Consiliul Local (CL) Huși a aprobat, în ședința ordinară pe luna aprilie, un proiect de hotărâre ce viza “retragerea dreptului de folosință asupra unor terenuri atribuite în conformitate cu Legea nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală”.

La Primăria Huși au fost depuse două cereri prin care titularii cereau renunțarea la terenurile primite din motive personale și financiare. Potrivit legii, “beneficiarul terenului pentru construirea unei locuințe proprietate personală este obligat să înceapă construcția locuinței în termen de un an de la data atribuirii terenului”.

În urma renunțării la cele două loturi, în aceeași ședință, CL Huși a aprobat și o modificare a unei Hotărâri dată în luna februarie acestui an cu privire la inventarul terenurilor disponibile pentru aplicarea Legii nr. 15/2003. Astfel, în urma deciziei de pe 26 aprilie, cartierul Dric numără, în prezent, 45 de loturi de teren cu o suprafață totală de 300 de metri pătrați fiecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 10 =