Şahiştii vasluieni, premii pe bandă rulantă

Printre premianţii din acest an ai Turneului de Şah Kiwanis România se numără şi doi vasluieni: Robert Bădăluţă (Vaslui) şi Alexandru Chiriac (Huşi). Cei doi vor pleca în două tabere.

Sâmbătă, 5 mai, a avut loc cea de-a IV-a ediţie a turneului de şah Kiwanis România, unde şahiştii vasluieni au reuşit, din nou, să fie la înălţime.Competiţia este o idee a clubului Kiwanis Vaslui, dezvoltată şi promovată cu ajutorul partenerilor de la Clubul “Tikiro” Vaslui şi al sponsorilor. Printre câştigătorii din acest an se numără şi doi vasluieni: Robert Bădăluţă (Vaslui) şi Alexandru Chiriac (Huşi).

Alexandru Chiriac

“În aceeaşi zi cu puternicul Turneu de la Iaşi («Şah în şcoală» – n.r.), o echipă din cadrul clubului nostru (Clubul de Şah «Gambit» Huşi), formată din cinci copii deosebiţi, cu vârsta de peste 14 ani, a participat la Turneul de şah Kiwanis, România. Unul dintre copiii noştri, clasat la final pe locul al V-lea, Alexandru Chiriac din satul Râşeşti, comuna Drânceni, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional « Cuza Vodă» din municipiul Huşi, a câştigat un frumos premiu care constă în participarea la o tabără naţională Kiwanis România. Felicitări tuturor câştigătorilor şi mult succes pe mai departe! Mulţumim Kiwanis Vaslui România, doamnei Gabriela Popa Tolontan şi domnului Tribel Istvan. A fost superb, a fost frumos, o şansă pentru aceşti copii să se distreze, să socializeze dar şi să participe la diverse competiţii!”, a spus Marius Ursan de la Clubul de Şah “Gambit” Huşi.

Organizatorii competiţiei au precizat că Alexandru Chiriac va pleca într-o tabără Kiwanis naţională, iar Robert Bădăluţă va merge într-o tabără Kiwanis Internaţională/Austria. Podiumul competiţiei de şah a fost ocupat de trei gălăţeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =