„Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”: Proiecte câștigătoare

Alin Trifu

Fermierii vasluieni s-au dovedit a fi la înălțime, 43 dintre proiectele depuse de ei, majoritatea în domeniul apicol, obținând finanțări nerambursabile din fonduri europene cu sume cuprinse între 10.000-15.000 de euro. 

Luna trecută, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat rapoartele de selecție pentru proiectele depuse în sesiunea august 2017 pe submăsura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, din cadrul PNDR 2020. Dintre cele 1.753 de proiecte care au întrunit un punctaj mai mare sau egal cu pragul de calitate, au fost selectate spre finanțare 1.447, cu o valoare totală de 21.705 milioane de euro.

“Fermierii vasluieni s-au dovedit a fi la înălțime, 43 dintre proiectele depuse de ei obținând finanțări nerambursabile din fonduri europene cu sume cuprinse între 10.000-15.000 de euro. Este vorba despre fonduri alocate pentru dezvoltarea fermelor mici, cei mai mulți dintre fermierii care au depus proiecte având exploatații apicole. În ciuda faptului că au la dispoziție un program special destinat, Programul Național Apicol, apicultorii au preferat să acceseze măsura 6.3, dat fiind că sprijinul este 100% nerambursabil”, ne-a declarat Alin Dan Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =